GYT Mediterrán falfestés a megrendelők igényei szerint


GYT falfestés

A "La Meridiana" belsőépitészeti és lakberendezési szolgáltatásai közül nem hiányozhat a már megtervezett és berendezett enteriőrök falainak szinkompoziciójának megalkotása a kivitelezéssel együtt.
A country style, a toszkán, a mediterrán stílusoknak nevezett lakóház- építészet kedvelt eleme a kopott festékrétegek használata, az egyszerű rurális világot idéző, letisztult motívumok alkalmazása. Ez a festészeti világ két forrásból táplálkozik: egyfelől a hányatott sorsú paloták falai, bútorai, a megkopott stukkók megmutatják, hogy egy fal, egy tárgy nem csak egy színnel képzelhető el.
Másfelől a népművészet díszítőmotívumai és mintakincse éled újjá a gerendákon, bútorokon. A kettő együtt pedig harmonikus egységet alkot a falon.

A technikákat tekintve az ókorból gyönyörű színekben ránk maradt enkausztika (forró viaszt alkalmaztak kötőanyagként) már nem használatos. Ugyanígy az al fresco ( nedves vakolat és mészfestés kombinációja) átadta helyét az al secco ( száraz, azaz megkötött falra történő festés) technikáknak. Ma kiváló diszperziós és szilikát kötőanyagú festékek állnak rendelkezésre, amik jól bírják a mostoha időjárást és széles a szín és tónustartományuk, nem terhelik a környezetüket.
A legtöbb falra készülő munka gondos tervezésen keresztül, mindig az adott teret és annak funkcióit figyelembe véve készül. A kivitelezés általában több rétegben és összetett kevert színek harmonikus egységéből áll össze, akár a zenei kompozíciók.
Praxisunk során a legizgalmasabb munkák akkor születtek, amikor a személyes történeteket, családi legendáriumokat beleterveztük a motívumrendszerbe, vagy a gyerekeket bevontuk a festésbe, amivel segítettük az ingatlan otthonná válását. A legtöbb megrendelőnek problémát okoz a színválasztás. Ennek oka nem a határozatlanság, hanem a festékipar által kínált anyagok homogén jellege.
Van ellenben megoldás, aminek segítségével nem kell lemondani a falak, bútorok festésénél a gazdagabb, érettebb színvilágról. A varázsszó a lazúr, ami áttetszőséget jelent. Több szín egymáson olyan, mint több hangszeren játszani egy darabot. Nem veszik el sem a harmónia, sem a mérték, csupán gazdagodik az élmény. Minél megdolgozottabb egy fal, annál élőbb, levegősebb, többrétűbb és annál kevesebb hiányérzetet hagy. A fények változásával a különböző rétegek színe dominál, vagy húzódik vissza a figyelmes nézőnek, így aztán ezeket a falfelületeket nem nagyon festetik át pár évenként.

Kérje házának, lakásának festésére vonatkozó ajánlatunkat.


Stílus: Mediterrán

Típus: Burkolat, Építőanyag

Anyag: Festék

Szín: Választható

Méret (szél., mély., mag. /cm): 0 x 0 x 0

Kérje ajánlatunkat!

Az ár tájékoztató jellegű!
Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hívjon minket!

+36 1 336 2080

vagy rendelje meg email-en!

mediterran@lameridiana.hu

Alternatív lakberendezési kiegészítők webshopja:

https://decordock.hu